Posts in nålebinding

Ull!

Jeg har passet hund de siste par ukene, og da har det blitt mer turgåing enn blogging. I dag skal hunden hjem til foreldrene sine og jeg skal støvsuge og vaske sånn at mitt lille palass endelig blir fritt for hundehår. Det er trivelig med hund altså, men kjære meg hvor mye pels og skitt og småstein og greiner og gress den greier å etterlate seg.

Fordi det begynner å bli kaldt og hustrig føler jeg et akutt behov for mer ull. Akkurat nå har jeg to jakker, to par votter, en lue og et par sokker i produksjon, og jeg trenger minst dobbelt så mye føler jeg.

Vottepar nummer 1 er selbuvottene som enn så lenge kan skimtes i margen til høyre. Jeg har kommet til tommelen og funnet ut at det å strikke den ikke er gøy i det hele tatt. Jeg finner absolutt ingen behagelig måte å holde i garnet eller sørge for at ting blir jevnt og fint på. I tillegg var det et svare strev å plukke opp masker. Jeg synes sånne votter er så fine og vil jo bli superflink til å strikke dem, men dette tommelprakket var ikke veldig motiverende. Kanskje det finnes en how-to-video på YouTube?

Vottepar nummer to er nålebunde spiralvotter i lyserød og grå lett-lopi. Disse skal toves siden garnet er såpass tynt at det ferdige produktet blir noe luftig i konstruksjonen. Jeg begynte på lørdagskvelden og har så langt kommet meg like under tommelen, så de er forhåpentligvis ferdige snart. Særlig siden garnet røyter og får meg til å nyse.

Siste prosjekt som det jobbes med akkurat nå er uglejakken, og der nærmer det seg kjære lesere. Akkurat nå er det siste finish på den knappeløse knappestolpen og så mangler bare belte og trådfesting før jeg kan holde meg varm med stil. Hurra!

Jeg har en plan om å gjøre ferdig det jeg holder på med før jeg begynner på noe nytt, men det har jeg jo alltid.

Mannevotter

Jeg har brukt hele sommeren på å nålebinde votter. Mer nøyaktig har jeg brukt noen seinvakter på jobb og ei og anna forelesning til å nålebinde votter, resten av tida har gått med til å vente på at mannehendene som skal være inni hadde tid til å prøve. Jeg er ingen ræcer på øyemål når det gjelder til andre enn meg selv, og når det ikke går an å telle antall masker eller lignende så må det prøves underveis. Men ferdige er de og sånn ser de ut:

Jeg har også brukt litt tid på å få tatt bilde av dem og furtet over at været er grått og bildene blir triste.

Uansett. De er laget av Lopi i fargen svartbrun sau. Garnet var veldig ålreit å nålebinde med og resultatet ser rimelig ekte vikingtid ut. Et problem med garnet er at det røyter med stor overbevisning. Her er det ikke snakk om noe forsiktig merinofluff, men lange kraftige svarte hår egnet til å holde barske islandske sauer varme og fornøyde. Slike hår vises veldig godt på hvite arbeidsklær og ser egentlig ut som noe helt annet, men det skal vi ikke snakke mer om.

Etter vask var også vottene veldig hårete, men jeg velger å kalle det autentisk look.

I’ve finally finished a pair of nålebinded gloves. The yarn is the very hairy and authentic looking Lopi, made from tough Icelandic sheep.