Posts in portfolio

Krakken

Jeg leter gjennom den ene eksterne harddisken min etter bilder jeg savner (og ikke finner, aiai!) og snubler over krakken. Dette er det eneste bildet jeg har av den ferdige krakken, og det er jo egentlig litt teit siden jeg synes krakken er blant det fineste jeg har laget. Den får folk til å lure på om jeg tuller når jeg sier at jeg har bygd den selv, og det er jo flatterende og fint. Når de så gjentar det enda tre ganger fordi de ikke tror meg er det ikke fullt så fint lenger, men det er en annen historie.

Krakken er laget av ask og furu, og skulle jeg laget flere så skulle kanskje trevalget vært litt mindre preget av man tager hva man haver, men som den ene verkstedsjefen poengterte; det er da ikke furua sin feil at folk overdrev bruken. Furustokken ble et digert dreid bein (kræsjkurs i tredreiing via YouTube FTW!) som jeg delte i fire. Det siste tok en hel dag fordi jeg var så redd for at det skulle bli skeivt. Plata er av to sammenlimte plankebiter, kunstferdig utskjært av CNC-fresen. Samme verkstedsjef annonserte nemlig at det kom aldeles ikke til å bli fint om jeg skulle skjære ut buene selv. Helt greit for meg. Sammen med litt trelim og noen plugger ble resultatet beint i alle retninger, litt flaks og litt skills.

Akkurat nå står krakken i en kjeller i Trondheim og venter på at jeg skal komme hjem, men til vanlig står den litt over alt i leiligheten alt etter hva jeg trenger oppbevaringsplass for når. Som regel er det laptopen som troner på toppen, men krakken har blitt kvalitetstestet av flere fullvoksne mannfolk uten å bli til pinneved.

I made this!

Anvendt modellering

I faget anvendt modellering var den endelige oppgaven å lage en portfolio som prestenterer evner og talent innen 3D-modellering, både CAD og rendring. For å vise hva jeg kan har jeg brukt

- Gressklipperen fra form & farge: en håndholdt klipper som skulle følge formen og fargebruken til et ekstisterende merke, i mitt tilfelle Viking.
- Krakken fra PD3: en taburett i tre med sittehøyde på 42 cm.
- Rødboksen fra PD4: nytt konsept for rød boks for farlig avfall.
- Løvstøvsugeren fra PD5: forslag til oppsugingsmekanisme for løvstøvsuger for bruk i økologisk epledyrking.

I tillegg har Pelamisen fra prosjektet i samarbeid med SINTEF fått lov til å være med som bonus for å vise at jeg kan mer enn å bare lage studiobilder. Jeg er veldig fornøyd med å endelig kunne vise hvordan klipperen faktisk skulle se ut, og ikke bare hvordan den ble fordi jeg gikk tom for tid på slutten av prosjektet. Det er bare å ta kontakt altså Viking, dere skal selvfølgelig få sette den i produksjon.

I tillegg til å lage modellene og gjøre dem fine skulle vi prøve oss på sånt som teknisk tegning og styrketesting ved hjelp av simulatoren i SolidWorks. Jeg tenkte først å styrketeste krakken, men kom fram til at det ville bli særs uheldig hvis det viste seg at den faktisk ikke tåler Alex, røyken og kaffekoppen, og at det dermed bare er uvitenhet som hindrer den i å bli redusert til pinneved.

Portfolio i nifty .pdf-format.

Parfymeflasker

Jeg hadde tenkt at denne bloggen skulle brukes til hemningsløst skryt av ting jeg lager på skolen også, ikke bare strikkerier, og derfor begynner jeg med noe av eldre årgang. Oppgaven ble gitt i faget form og farge våren 2008, og var å lage parfymeflasker til ham og henne. De skulle høre sammen, men like vel være differensierte. Dette er en av de prosjektene jeg er mest fornøyd med så langt, og mye av det skyldes meget bra veiledning underveis. Jeg hadde ideen og fikk hele veien bra tilbakemelding på hvordan jeg burde fortsette. Det hjelper selvfølgelig at veileder er Alex Booker, som er magisk når det gjelder evnen til å se hvordan noe kan forbedres drastisk med noen enkle grep.


Siste versjon av skummodeller.


Ferdig rendret.

Om den valgte formen stemmer overens med virkeligheten kan selvfølgelig diskuteres.

Dette var første oppgave hvor jeg kunne bruke mine nyervervede skills i Inventor og 3D Studio Max, og gleden over det shiny resultatet var stor. Jeg er aldeles ikke flink til å tegne fine rendringer for hånd så jeg er er blitt avhengig av data til å kunne presentere hvordan ting er ment å se ut. ≈ bli flinkere til å tegne er virkelig noe jeg har lyst til å gjøre i løpet av utvekslingsåret.

My plan was to use this blog to show off some of my school related projects to, and not just those involving yarn. These are his and hers perfume bottles, the result of a project in form and colour in spring 2008. I’m very happy with the result, a lot of which I owe to good tutoring.