Posts in butikk

Putetrekk i butikken!

Disse putetrekkene var en sånn idé som bare måtte prøves med en eneste gang. I skammekroken med alle andre prosjekter. Det garnet som ble inspirasjonen til det hele er selvfølgelig ikke det putetrekket som ble ferdig først (det kan beskues i forrige post). Mest fordi jeg tydeligvis ikke kan å måle. Uansett, dette putetrekket er et gjenbrukt dynetrekk med fint mønster i fine brun- og gultoner som har fått 16 pent sammenheklede bestemorruter på den ene siden. Det var i utgangspunktet et resteprosjekt etter et par sokker, men endte selvfølgelig med at jeg måtte kjøpe mer garn. Min evne til å beregne nødvendig garnmengde i hekleprosjekter er ikke akkurat helt der.

Det er en del arbeid med disse putetrekkene, men jeg synes helt klart det er verdt det (og håper at noen andre også er enige). Det gulbrune er det eneste som er ferdig i skrivende stund, men plutselig kommer et i ferskentoner og også et kremfarget et. Jeg har garn og stoff til enda flere, men jeg kjenner på heklealbuen at jeg kanskje bør ta en pause. Særlig hvis denne masteroppgaven skal bli noe av.

For 325 kroner og en tur innom Epla kan det bli ditt.

I kø

Dagens kø fremfor symaskina. To puter som er ferdig heklet, blokket og klippet, og som kun mangler noen rettsømmer. Og ørten små sømmer for hånd, men de snakker vi ikke om akkurat nå. De er resultatet av noe jeg bare måtte prøve, og skal begge ende opp i eplabutikken. Jeg prøver å mene at det er grenser for hvor mye heklet man kan ha i sitt hjem. Skal jeg ha noen flere garnbaserte puter nå så blir det noe strikket. Med fletter. Men uansett, jeg tror det blir fint!

Nummer to i kø er et halvsirkelskjørt som kun mangler knapper og knapphull, i tillegg til litt oppfliing av trådender. Det er resultatet av at en pent brukt damaskgardin har fått nytt liv, og er i størrelse XS. Plutselig i butikken.

Som vanlig på denne tiden av året så er problemet å få tatt bilder i dagslys. Enten blir det hjemmekontor en dag denne uka eller så blir det ikke noen bilder før neste helg. Gleder meg til utpå våren.

50-tallsskjørt i butikken!

Litt ynkelig når det bare henger på en dør, men veldig fint på altså, kors på halsen.

Jeg har tenkt på det ei stund og endelig har jeg fått hivd meg rundt og sydd to retroskjørt som til og med har blitt fotografert og parkert i butikken (og etter å ha strevd med å ta bilde av meg selv i speilet så skjønner jeg ikke hvordan rosabloggerne gidder å gjøre dette støtt og stadig). Det rødblomstrete skjørtet er et halvsirkelskjørt sydd av en pent brukt gardin, det prikkete er et helsirkelskjørt sydd av ny bomull.

Jeg bruker tyllunderskjørt under mine helsirkelskjørt i festligere lag for det er da de helt klart faller finest (og imponerer mest). Slike skjørt kan du få på eBay og selv har jeg Malco Modes 578. Jeg har ikke kjøpt fra akkurat denne selgeren selv, men prisen og utvalget var fint og det går an å få sendt til Norge. Dette skjørtet er mitt og var duk i sitt tidligere liv.

Etter innkjøpet av ny symaskin har det blitt uendelig mye enklere å få til fine sømmer og det er akkurat dette som gjør at jeg endelig synes at skjørtene mine blir fine nok til salg, både på innsiden og utsiden.

Og hva gjør man når man ikke har noen kleshenger som egner seg til å henge opp skjørt for fotosjut på? Improviserer selvsagt.

Varelager.

Jeg har klippet og sydd flittig i hele sommer, men ikke en eneste ting har funnet veien inn i nettbutikken. Nå har jeg endelig kvinnet meg opp til å ta bilder og skrive passende tekst så litt etter litt dukker ting opp. Diverse nye handlenett kan du allerede se på, og etterhvert kommer det både kaffejakker og nøkkelringer også.