Posts in meta

SnapWidget: blog + Instagram = sant


I forbindelse med den evig pågående oppussingen av fiksefrakk.no så var jeg allerede fra begynnelsen av helt sikker på at jeg ville ha med en Instagram-feed. I begynnelsen brukte jeg Instagram for å dokumentere ting av typen sjå! artig! og da var det ikke så nøye med sånt som komposisjon og lys og kvalitet. Hallo filter liksom. Selv om det er Facebook som eier Instagram (øyh, Zuckerberg, slutt med sniksammenblanding av Facebook- og Instagram-kontoen min) så er Insta for meg nærmere Twitter. Jeg følger en del folk jeg ikke kjenner fordi de tar fine bilder. Noen av disse instaforholdene varer lenge og andre går jeg lei av etter kort tid. Felles for de som varer lengst er gjerne en kombinasjon av humor og gode bilder (men innimellom er humor nok, helt umulig skal man jo ikke være). Denne, øh, åpenbaringen har gjort sitt til at også jeg er nøyere på bildene jeg tar og hva jeg gjør med dem før de blir Instagrammateriale. Telefonen har jo blitt det kameraet jeg bruker mest og da kan jeg jo bættre meg gjøre det skikkelig når jeg først holder på. Som regel i alle fall.

Uansett. Jeg prøvde diverse Instawidgets og Instaplugins her på sida, og fant mange som gjorde så alt for mye, men ingen som helt gjorde det jeg ville. Kompromisset ble en widget som bare viser det nyeste bildet uten noe lilla tekst i kursiv eller blomstrete rammer, men det var jo ikke helt det jeg ville ha.

Så, via Pugly Pixel, oppdaget jeg SnapWidget. Ingen installasjon eller noe, bare skriv inn brukernavn eller hashtags, juster noen få valg og trylleri tryllera så genererer den litt kode for deg som du kan lime inn på egnet sted. Funker som fjell.

Kjærleik på bloggvis.

Corrour, Storbritannias mest avsiddesliggende jernbanestasjon <3!

Bloglovin’ trekker den noe pussige slutningen at siden denne bloggen ikke har noen følgere så vil den heller ikke bli oppdatert særlig ofte. Nå har den riktignok ikke blitt oppdatert så ofte i det siste, men det skyldes kommende statistikkeksamen og ikke manglende lesere. Jeg vet at dere er innom her, alle 14 av dere. Uansett så har postene mine nå begynt å dukke opp hos Bloglovin’ og jeg har feiret det hele med å lage en knapp som du finner til høyre her. Vær litt gem og følg meg da!

Edit: Mulig fungerende Bloglovin’ var en klassisk fluke, så i tilfelle rottefelle har jeg også lagt til en Google Friend Connect widget. Det står bli medlem på min utgave, og ikke følg som folk kanskje er vant til fra andre blogger, men det betyr det samme. Grunnen til annen ordlyd er bare at jeg blogger på eget nettsted. Du blir altså ikke automatisk innlemmet i den noe okkulte Monsterblomstersekten selv om du trykker bli medlem (men du får opp bloggen i Google Reader og det er jo ganske snasent i seg selv).

I tillegg har jeg fikset en twitterwidget, sånn at alle og fandens oldemor kan få med seg at årets twitterprosjekt på Monsterblomsterfronten er å føre liste over årets konsumerte filmer, teveserier og bøker inkludert hva jeg synes om dem. Endelig har jeg også fått meg sånn bloggrull som sorterer bloggidolene mine etter hvem som har skrevet noe sist. Jeg holder på å legge til bloggene jeg leser, innser at lista er iferd med å bli veldig lang og håper at det snart kommer en “vis 5/vis alle” mulighet.

Utover dette har jeg strikket 2,5 par sokker og ikke regnet et eneste eksamenssett. Jeg synes at sannsynlighetsmaksimeringsestimatoren kan stikke og dø i en brann og håper at dette er noe som går over før eksamen.

Ja, og så skal jeg flytte hjem til Norge om tre uker 15 dager.

Follow me on Bloglovin’!

Trippelblogger

Jeg har blitt en trippelblogger, noe som ikke er helt greit siden jeg allerede sliter med å være en enkeltblogger. Jeg vil jo oppdatere bloggen min jevnlig, helst med en faktisk interessant oppdatering og ikke bare noe sjafs som er et resultat av at jeg har dårlig bloggsamvittighet. Og det har jeg innimellom. Etter å ha gjort alt som gjøres må for å få kjøpe fiksefrakk.no, så bør jeg jo også sørge for at det faktisk skjer noe her inne. Er jo kjekt med besøk utover alle dem som kommer hit på jakt etter rekesalat (overraskende mange faktisk, jeg håper dere er fornøyde med oppskrifta).

Men uansett. Trippelblogger ja. Jeg har monsterblomsterbloggen, hvor du befinner deg nå. Jeg har tur.fiksefrakk.no, det som først bare skulle bli Skottlandsblogg, men som nå har blitt oppgradert til å omfatte turer av all slags omfang. Og til slutt har jeg helloworld.fiksefrakk.no, programmeringsbloggen min.

Jepp, jeg har en programmeringsblogg, men det er ikke for at jeg er verken kjempeflink eller frøktelig interessert i slikt. Den fungerer som en online skissebok i faget Sketching in Hardware and Software her på Napier. Faget jeg ikke hadde tenkt å ta, som jeg tilfeldigvis endte med å ta likevel, og som faktisk er ganske interessant. Semesterets oppgave er å redefinere vekkerklokka, og første innlevering går på å lage en softwareprototyp. Det å skulle lage en prototyp samtidig som man lærer seg selv (med litt hjelp) programmering ca halvt om halvt konge og kniv. Veldig stas å få til noe helt selv, veldig ustas å ikke ane hvilken ende du skal begynne i eller hvorfor ingenting funker.

Mitt konsept er en nervøs vekkerklokke, som blir mer og mer engstelig jo nærmere alarmen kommer. Så langt ser softwareskissen min sånn ut, klikk på den og trykk enter for at den skal begynne, resten gjør den selv.

[processing=nervous_alarm4 240 120]

En og annen triumf kan finne på å bli nevnt her framover, men hele historien kan du som sagt følge på Hello World!

Click in the orange box and hit enter.