Posts in fint!

De små tingene.

Noen ganger er det veldig små ting som gjør at jeg faller for et produkt. Denne gangen var det den lille dokkingstasjonskuffa. Åh!

K2 Digital Radio Tower fra skotske Revo Technologies. Via Core77.

Sometimes it’s the smallt things that make the product.

Black Beauty.

Og der fikk jeg lyst til å bli så flink til å brodere, helst nå med en gang. Se de andre forsidene og les mer hos Jillian Tamaki.

I want to be this good at embroidery. Preferably this instant.

Helpatent.

Æææææh, rødt! Hilsen kameraet.

Jeg var en snartur i Glasgow i februar (det tar en time med toget og koster en knapp hundrings så jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tatt turen før). Uansett, det ble ikke så mye shopping, men jeg fant garn. Dama i garnbutikken hadde full forståelse for at jeg kjøpte det helt uten mål og mening, kun fordi jeg synes fargen var så fin. Bra garnbutikkdame.

Og det ble en helt enkel hals i helpatent siden garnet var så fint i seg selv. Det er bittelitt sjattert og veldig fint blankt på grunn av silken. Varmt ble resultatet også, for silke er faktisk en mye bedre isolator enn ull.

Faktaboks:

Garn: Manos del Uruguay silk blend, 200 g.
Pinner: 6 mm

Lathund:

49 masker (må være oddetall)

Første maske tas løst av  som om den skal strikkes rett og siste maske strikkes vrangt for å få fine kanter.

1. pinne: 1 kantmaske, *1 rett, 1 kast, ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang*, avslutt med 1 rett, 1 kantmaske.

2. pinne: 1 kantmaske, *1 kast, ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk neste maske og kastet rett sammen*, avslutt med 1 kast, ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, 1 kantmaske.

3. pinne: 1 kantmaske, *strikk neste maske og kastet rett sammen, 1 kast, løft 1 maske løst av som om den skulle strikkes vrang*, avslutt med å strikke neste maske og kastet rett sammen, 1 kantmaske.

Gjenta 2. og 3. pinne til du er fornøyd med lengden.

Jeg la opp og felte av på vanlig vis og heklet sammen til slutt, men er du tøff og kul kan du bruke midlertidig opplegg og maske pent sammen.

Jeg brukte omtrent nøyaktig 200 g og fikk en hals som er akkurat passelig til å snurre rundt halsen 2 ganger. Så langt har den heller ikke blitt lang og slapp i fisken.

Trevor Pitt liker også strikking.