Posts in strikking

Tøffelhelt

Skolen (eller universitetet som man vel egentlig skal si) er mitt andre hjem, og hjemme skal man jo ha tøfler. Ca 120 g Viking Eco Wool og litt Holst Supersoft fra samlinga ble ved hjelp av innfallsmetoden og tre runder i vaskemaskina til akkurat passelig store tøfler med alt for stor dusk. Akkurat sånn som det skal være.

Er du ikke helt med på innfallsmetoden så finnes det en oppskrift på noe lignende i Sandnes Garn sitt hefte Toving. Den varianten er strikket i glattstrikk, men jeg gikk for riller for å få de ekstra tjukke og fine.

Uni is my second home, an since you should have slippers at home I’ve made some.

Hjemreise.

Etter planen skulle jeg vært hjemme nå, men sånn gikk det ikke. Fryktelig til vind førte til at toget mitt til London ble kansellert på mandag og manglende informasjon (og tilbud om alternative transportmuligheter for den del) fra togselskapet førte til at jeg ikke fikk bestilt meg noen bussbillett før det var tomt over alt. Flybilletten måtte endres og ny bussbillett måtte kjøpes, så i kveld blir det andre forsøk på å komme seg herifra. Jeg er blitt veldig glad i Edinburgh og det er trist å dra, men nå var jeg nå en gang innstilt på at jeg skulle hjem i går.

Etter plan B skal jeg være hjemme i mårra, og for å sikre at askeskyen ikke blir noe som helst problem så har jeg utstyrt meg med sju bøker på Kindle’n, to ulike strikketøy og tre sesonger av Breaking Bad. Første strikketøy er et par sokker i Zitron Trekking XXL, eventuelt skal det bli sokker. Akkurat nå er det bare en halv vrangbord. Jeg har ikke kommet så langt i å utforske tynt sokkegarn, men enn så lenge er konklusjonen i alle fall at Zitron er bedre enn Regia. Førstnevnte er mykt og knirkefritt å strikke med, sistnevnte er tørt og småkjipt.

Et problem jeg har lagt merke til at folk har hatt med Trekking XXL er at det innimellom er noe rart med fargingen. Jeg kan ikke skjønne at en og annen flekk med gusjebrunt er meningen i det som ellers er et kjempefint nøste i rødgule toner. Forhåpentligvis er det ikke veldig mange av disse inni nøstet. Jeg er muggen nok i humøret som det er etter alle disse særdeles dyre reiseutfordringene Vet dere egentlig hvor mye garn man får for 2000 krons Scotrail?

Andre strikketøy og siste bloggbilde fra den noe skitne vinduskarmen vår er pulsvanter à la Annepålandet. Jeg bruker votteoppskriften jeg har i hodet, men har latt meg inspirere av lang varangbord i begge ender. Blir sikkert fine å ha når man vil ha varme hender, men ikke vil glippe taket på utepilsen i den kommende trøndersommeren de driver og truer oss med.

Scotrail rather botched my sendoff on Monday so I have to try again tonight. In case of ash I come eqipped with two different knitting projects, seven books and three seasons of Breaking Bad.

Sytråd på tannpirkere.

Denne vinteren har jeg slitt ut absolutt alle ullsokkene mine bortsett fra ett par, mye takket være kalde gulv med sokkefiendtlige spiker i. Jeg jobber hardt med å forberede kommende vinter, og trass i at jeg tidligere har uttalt at tynne ullsokker får Vegard strikke så har jeg faktisk strikket ett par på tannpirkere og er godt igang med det andre. Det er nemlig så mye fint og syltynt sokkegarn der ute at jeg egentlig ikke hadde noe valg.

Garnet er Zitron Trekking XXL i farge nummer 415 på pinne 2,5 og så langt er vi gode venner (det blir jevnt og greier!).

Helpatent.

Æææææh, rødt! Hilsen kameraet.

Jeg var en snartur i Glasgow i februar (det tar en time med toget og koster en knapp hundrings så jeg vet ikke hvorfor jeg ikke har tatt turen før). Uansett, det ble ikke så mye shopping, men jeg fant garn. Dama i garnbutikken hadde full forståelse for at jeg kjøpte det helt uten mål og mening, kun fordi jeg synes fargen var så fin. Bra garnbutikkdame.

Og det ble en helt enkel hals i helpatent siden garnet var så fint i seg selv. Det er bittelitt sjattert og veldig fint blankt på grunn av silken. Varmt ble resultatet også, for silke er faktisk en mye bedre isolator enn ull.

Faktaboks:

Garn: Manos del Uruguay silk blend, 200 g.
Pinner: 6 mm

Lathund:

49 masker (må være oddetall)

Første maske tas løst av  som om den skal strikkes rett og siste maske strikkes vrangt for å få fine kanter.

1. pinne: 1 kantmaske, *1 rett, 1 kast, ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang*, avslutt med 1 rett, 1 kantmaske.

2. pinne: 1 kantmaske, *1 kast, ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, strikk neste maske og kastet rett sammen*, avslutt med 1 kast, ta 1 maske løst av pinnen som om den skulle strikkes vrang, 1 kantmaske.

3. pinne: 1 kantmaske, *strikk neste maske og kastet rett sammen, 1 kast, løft 1 maske løst av som om den skulle strikkes vrang*, avslutt med å strikke neste maske og kastet rett sammen, 1 kantmaske.

Gjenta 2. og 3. pinne til du er fornøyd med lengden.

Jeg la opp og felte av på vanlig vis og heklet sammen til slutt, men er du tøff og kul kan du bruke midlertidig opplegg og maske pent sammen.

Jeg brukte omtrent nøyaktig 200 g og fikk en hals som er akkurat passelig til å snurre rundt halsen 2 ganger. Så langt har den heller ikke blitt lang og slapp i fisken.

Trevor Pitt liker også strikking.

Om håndarbeid.

Jeg kjente meg veldig igjen i Elise sitt innlegg på Kaptein Biff bloggen. Å bare være hjemme og pusle med ting jeg har lyst til å gjøre er noe av det beste i verden (hvis du søker “beste i verden” her på bloggen min så mistenker jeg at du får en hel serie treff, men det er en annen historie som skal fortelles en annen gang). Jeg synes alltid litt synd på folk som ikke liker å være hjemme sammen med seg selv, men de synes sikkert litt synd på meg som synes at det ikke er kjempestas å være ute sammen med masse folk hele tida så det går nok opp i opp. Jeg synes også litt synd på folk som ikke liker å lese bøker, se teveserier eller filmer. Man kan da ikke  sjokke rundt i skog  og mark hele tida heller.

Men uansett, jeg liker å være hjemme, men jeg liker ikke å gjøre ingenting. Faktisk er jeg semirastløs av type, noe som gjerne viser seg i det at jeg kan ikke bare se teve, jeg må helst strikke noe også. Hvis jeg ikke strikker noe blir det gjerne ivrig internetting eller kanskje til og med boklesning mens jeg ser teve. Av disse alternativene er det strikking som fungerer best, definitivt. Hvis det ikke er noe veldig avansert jeg strikker så kan jeg strikke ivei uten å måtte se så mye på det jeg gjør. Er det snakk om bare rettmasker eller noe tilsvarende hjernedødt så kan jeg gjøre det jeg synes er den beste avslapningen i hele verden: strikke og lese bok samtidig.

Jeg er mest av alt en strikker, men når man først har blitt hekta på garn så er veien kort til tungere misbruk. Først var det nålebinding og etterhvert har det også blitt hekling. Etter å ha fått et sett med byVeronica-kluter fra min mor måtte jeg lære meg å hekle også, sånn at jeg kunne lage flere. Heldigvis så finnes YouTube og nå kan jeg både fastmasker og staver. Den lille prikkete kofferten er full av Rowan Hand Knit Cotton i fine farger, og litt etter litt blir det kluter av nøstene. En gang i mai kommer jeg kanskje så langt som å feste trådene også. Ehem.

(jeg lånte et bilde, si ifra om du vil ha det tilbake)

Og i dag oppdaga jeg at nå må jeg bættremeg lære meg mer enn å lage bare firkanter også, for jeg vant trøstepremie i blogglotteriet til nettopp Kaptein Biff. Og det etter at jeg hadde litt dårlig samvittighet fordi at jeg ikke rakk å legge igjen mer enn en kjapp “jeg vil være med”-kommentar, uten skryt og ros som Elise fortjener både for det fine hun lager og for at hun er tøff nok til å verne om sine design.

EDIT: Jeg begynte å skrive på dette innlegget for fire timer siden, så døde internettet og plutselig hadde jeg gått ut og kjøpt meg en hel pose med Rowan Purelife British Breeds i fargen brun Jacob. Snart blir det kanskje uglegenser også.