Posts in design

You had me at aluminium

Uten å vise fram et eneste produktbilde greier Apple å hypnotisere (en lettpåvirkelig fangirl som) meg med designfilosofien sin. Apple Jony Ive ska vi gift oss?

Designtips: Clint Eastwood.

clintern

Det er mye enklere å få gjennomslag for ideene dine om du konsekvent bruker Clint Eastwood som placeholder og posterboy.

Søndagshjelp: Apple-mockups fra Pixeden

iMac1_gr

Jeg lærer mye av å se på andre som vet hva de holder på med, og av andre har jeg lært at når man skal presentere noe man har gjort på en skjerm så er det Apple som gjelder, og gjerne iMac. Og fordi jeg ikke vil bryte noen regler så har jeg også presentert mitt siste prosjekt på en iMac. Ikke at jeg selv eier en iMac, men tænk dæ læll som vi sier her i bartebyen.

Det som er så greit med å følge reglene er at det finnes mye fint i verktøy som hjelper til underveis. Denne iMac’en er et resultat av en template som jeg fant hos Pixeden, som tilbyr diverse web- og designressurser. Selvfølgelig og som fortjent så tar de seg betalt for det meste av innholdet sitt, men en del ting er gratis og det er ikke sekunda vare det heller. God template som var enkel å bruke og som ga ønsket resultat uten at jeg måtte tweake noe som helst. Glimmers!

Stikk innom portfolioen min for å lese mer om De siste dager

Grafisk design à la industridesigner

lastone

Egentlig er jeg jobbsøker og bruker omtrent all min tid på det (og det skal jeg kanskje skrive mer om en annen gang), men innimellom får jeg lov til å gjøre det jeg egentlig liker – nemlig kreativt arbeid (og det med god samvittighet og ikke bare fordi jeg prøver å unngå å skrive enda en jobbsøknad). Akkurat nå er det litt passelig dystopisk og slitent PR-materiale jeg får lov til å pusle med. Jeg har veldig sans for enkle og rene ting, men jeg må innrømme at jeg er litt svak for sånt som dette også. Ting laget med den mest moderne av teknologi for å se ut som om det har blitt trykket på en halvdårlig presse og så oppbevart i noens baklomme i et par-tre år. Merkelig det der.

Jeg er ikke i nærheten av å være grafisk designer, jeg er industridesigner med et hjerte som kanskje banker litt ekstra for produkter og tjenester, men i løpet av utdannelsen så har jeg jo lært meg mye av den programvaren som kommer ut av Adobefabrikken og jeg har også blitt mer og mer interessert i grunnleggende grafisk design; farger, layout og typografi (nå døde det sikkert en ekte grafisk designer fordi dette er alt jeg tror grafisk design handler om). Designstudenter bruker litt for mye tid på å lage pene rapporter og presentasjoner, sannsynligvis fordi vi liker det litt for godt.

Jeg gjør grafisk design som en industridesigner – jeg surfer rundt etter inspirasjon, leser tutorials, kopierer og kombinerer. Jeg har ikke noe behov for å finne opp kruttet på nytt, det holder at jeg greier å finne et uttrykk som passer til det jeg jobber med og som jeg ca får til og så tilpasser dette etter beste evne. Det er mange veldig flinke mennesker der ute og det er nesten like mange som villig vekk deler hva de gjør og hvordan de tenker og det volkens, det er fine mennesker.

Her er noe av det som stadig hjelper meg på vei:

Farger er ikke alltid så greit, men på Colourlovers finnes det et hav av paletter det går an å la seg inspirere av. Felles for en del av mine favorittbrukere der er at de greier å sette sammen styggfinere farger enn det jeg får til selv. Hurra!

Typografi er ikke så greit det heller. Det er jo så mange skrifttyper der ute, og for ikke å snakke om her inne på egen maskin. Den nettsida som kanskje har reddet livet mitt flest ganger er flipping typical, en magisk liten sak som henter ut alle skrifttypene du har installert og så viser deg hvordan en liten tekstsnutt du selv bestemmer ser ut i både Bodoni og Comic Sans (eeew, jeg vet). Et annet godt tips er å ikke overdrive. Bruk de gode gamle arbeidshestene for det de er verdt.

Det er mye hjelp og finne ute på dette Internettet. Nubby Twiglet, som heter Shauna Haider når hun er hjemme hos seg selv, er en grafisk designer og blogger som skriver pent og deler raust med inspirasjon, tips og triks. Fine klær og fin blogg har hun også, stikk på besøk. Hun er bare ett eksempel på alle som gjerne lærer bort litt av det de kan.

Grafisk design er ikke noe jeg vil jobbe med helt og fullt (og da hadde jeg i såfall sørget for å skaffe meg litt mer formell skolering), men jeg synes det er artig å holde på med litt sånn på siden. Det er nå en gang sånn at det skader ikke et godt produkt å greie å presentere det fint lissom. Hver eneste gang jeg skal gjøre en eller annen form for grafisk arbeid så ender det med at jeg må lære meg opptil flere nye ting og det er aldeles ikke så ille det heller.

Kindlens nye klær

DSC_6445

Hepp. fiksefrakk.no har fått bli en skikkelig nettside med portfolio og kontaktinformasjon (det er fremdeles mye som mangler, men det kommer, kors på halsen). Jeg står på en krakk og tar bilde av noe som ligger på en annen krakk, og lurer på om jeg skal bytte sokker til noen med færre nupper. Nu, jävlar, nu kör vi!

DSC_6439

Kornelius Kindles nye klær får æren av å være første gjest ut på den nylig gjenopplivede bloggen. 3 mm tykk ullfilt i fargen feuerrot har fått nye arbeidsoppgaver og skjøtter så langt jobben sin over all forventning. Kornelius er fornøyd med å ha fått seg tykk sovepose, jeg er fornøyd med å ha fått til fine buede sømmer i hjørnene (ikke på bildet: de 4 første forsøkene på fine buede sømmer som ikke ble så fine og buede). Jeg er også fornøyd med å ha truffet akkurat på størrelse. Kindlen holder seg i posen, men lar seg også trekke ut uten for mange nordtrønderske skjellsord.

DSC_6448

Rødt er en farge som ikke fortjener en plass i denne verden. Hilsen kamera kamerat.