DSC_6213Du er min 83 år gamle bestemor sa en kompis til meg når jeg forklarte hva det var jeg heklet på. Den betegnelsen merker jeg at jeg fint kan leve med, for man skal aldeles ikke overse sånt som 83 år gamle bestemødre kan og vet. Jeg setter i alle fall veldig pris på at kjolene mine holder seg på kleshengeren og ikke ender opp som en sørgelig liten kuruke i bunnen av skapet.

DSC_6454

Kleshengerne er fra Fretex og kostet ikke mange kronene. Noen er av denne mer moderne laminatvarianten og andre er eldre og av heltre. Uansett er de perfekte for å få brukt opp litt restegarn og ikke minst bruk opp min noe begrensede tålmodighet med hekling. Litt er artig, men jeg lar meg imponere av de som har tålmodighet til å hekle hele sengetepper. Dette kan ha sammenheng med at jeg ikke greier å lese bok samtidig som jeg hekler (jeg kan lese bok mens jeg strikker og har fått høre at også dette kvalifiserer til merkelappen 83 år gammel bestemor).

DSC_6217

Det finnes sikkert diverse fremgangsmåter, men jeg hekler en passelig lang og bred lapp (altså en litt for kort og litt for smal lapp for det blir finest om den er ganske tettsittende), og så trer jeg den over kroken og hekler fast på undersida til slutt. Så enkelt som dette er så kan jeg ikke helt forklare hvorfor jeg har intet mindre enn tre halvferdige kleshengerhylster liggende i håndarbeidsskuffa.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>