Jeg øver meg på å lage middagstilbehør som ikke er ris eller potet eller pasta, fordi jeg er litt lei av nettopp ris eller potet eller pasta. Denne oppskriften kommer fra Smitten Kitchen, og er tilpasset undertegnedes manglende evne til å følge oppskrift og noen manglende ingredienser.

2 porsjoner som eneste tilbehør, 3-4 porsjoner hvis man har ris eller potet eller pasta i tillegg.

1. Kok linser:

1 drøy dl grønne linser
2 fedd hvitløk delt på langs
3 dl vann
Litt salt
(salvie – jeg hadde ikke så jeg skal ikke uttale meg om effekten på det endelige resultatet)

Kok opp og la småputre i ca 30 minutter til linsene er møre. Fyll på mer vann underveis hvis det trengs. Napp ut hvitløken og la avkjøle seg litt.

Mens linsene koker gjør du ferdig resten.

2. Mariner rødløken:

1 liten rødløk i tynne halvmåner
Saften av 1/2 sitron

Rufse til halvmånene slik at alle bitene er hver for seg (om det ga noen mening) og skvis over sitronsaft. Sitronen tar nuven av den skarpeste løksmaken og dette kan bare stå og godgjøre seg til resten er ferdig.

3. Bland dressing:

Saften av en 1/2 sitron
1 – 2 ss tahini (lag selv eller kjøp ferdig)
1 fedd hvitløk, knust med salt eller presset
2 ss olivenolje
smak til med salt, malt spisskummen og malte korianderfrø

Bland alt sammen. Den originale oppskrifta sier hele krydder som man rister og maler selv, men jeg hadde bare ferdigmalt variant og jeg brukte litt garam masala i stedet for de korianderfrøene jeg ikke hadde. Fungerte som fjell det også

4. Bland alt sammen sammen:

1 boks hermetiske kikerter
1 neve hakket fersk koriander/persille/blandings
Linsene
Rødløken
Litt olivenolje
Dressing etter smak (jeg brukte en drøy ss og hadde ekstra ved siden av)

Den originale oppskriften legger også til et par ss smuldret fetaost og litt ristede sesamfrø. Jeg hadde ingen av delene, men skal helt klart prøve med begge neste gang. Jeg ser egentlig for meg at dette er godt til det meste. Kylling, laks eller koteletter av ulikt opphav for eksempel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>