Brigadeiro er brasilianske sjokoladetrøfler, og står ganske høyt opp på lista over nyttige ting jeg har lært på utenlandseventyr. De minner litt om de mørkebrune toffeegreiene man får i smågodthylla, bare at de smaker godt og ikke transfett.

Du trenger:

1 boks (397 g) søt kondensert melk (NB, denne er veldig søt og klissen og er ikke det samme som Vikingmelk, sistnevnte kan oversettes som evaporated milk)
3-4 ss kakao av god kvalitet
1 ss smør

Sjokoladestrø til å rulle i.

Bland de tre ingrediensene i en kasserolle og kok opp på medium/svak varme mens du rører. La småkoke til det blir en tjukk masse som slipper bunnen av kasserollen. La avkjøle til romtemperatur (eventuelt juks litt og sett i kjøleskapet ei stund). Den blir ganske mye fastere i fisken når den blir kald.

Rull til kuler og rull i strøssel/kakao/kokos. Smør hendene med, eh, smør hvis rulleprosessen blir for klissete.

Personlig synes jeg at Regia bake og drikkekakao er kjedelige greier. De lukter litt rart og smaker litt tamt. Lenge trodde jeg at det var vanlig at kakao ikke lukter sjokolade, men etter at jeg kjøpte min første boks med kvalitetskakao har jeg innsett at skikkelig kakao lukter sjokolade, mye sjokolade. Green & Black’s lager veldig gode sjokoladeprodukter, og er å få på de fleste helsekostsjapper. De er en del dyrere i Norge enn hva de er her i Storbritannia så jeg pleier å hamstre når jeg er her på ferie.

(men Norge har det beste smøret så der er det omvendt)

Den oppmerksomme leser har kanskje lagt merke til at det er bilde av ei brødskive på strøsselpakken. Det er fordi dette ikke er kakestrøssel, men heller pålegg. I alle fall om man er nederlandsk. Jeg fikk en hel pakke av nederlandsutvekslede Hanne som var på besøk, så selv om litt gikk med til å pynte brigadeiraoen så har jeg nok igjen til å prøve på loffskive. Skeptisk.

3 Responses to “Brigadeiro.”
 1. Brigadeiros « I Eated It

  [...] (som ved første øyekast handler mest om strikking og Apple-produkter) har jeg nå prøvd å lage brigadeiros. Brigadeiros er brasilianske sjokoladetrøfler, og oppskrifta består stort sett av kondensert [...]

  Reply
 2. Kristin

  Ooo! Sånt sjokoladepålegg er kjempegodt! Skjær tykke loffskiver, ha dem i brødristeren, klin på med smør og dryss på sjokoladepålegg. Nytes med iskald melk. Nom! (Ja, det er *veldig* søtt, men fantastisk godt hvert fjerde år eller der omkring)

  Reply
  • Mari

   Sjokoladevarianten var ikke så verst, men jeg er veldig skeptisk til den mangefargede som påsto at den smakte frukt.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>